Assortiment 

De Fairtrade Wereld Cadeau Winkel verkoopt de mooiste wereldcadeaus. Ver­rassend om weg te geven. Of om zelf te houden en te gebruiken. Wereldwinkel­cadeaus zijn authentiek, ambachtelijk en soms zelfs volgens eeuwenoude tradities gemaakt. Natuurlijk met een hedendaags tintje. Afkomstig uit bij­voor­beeld India, Ghana, Madagascar, Tibet. Van hout­snijwerk en keramiek tot sieraden en food­producten.

Sieraden, sjaals en tassen

Ambachtelijke smeden ver­wer­ken het uit de zilver­mijnen van Mexico gewonnen zilver tot unie­ke sieraden, volgens eeuwen­oude tradities en technieken. De makers van de ringen, oorbellen, kettingen en armbanden lieten zich inspireren door symbolen en motieven van eigen cultuur of die van anderen.De sieraden zijn alle­maal bij­zon­der en het assor­timent is veelzijdig. 
De ontwerpen zijn afgestemd op de trends van de Europese markt en voorzien van een officieel keurmerk.
Het uitgebreide assortiment sjaals van de Fairtrade Wereld Cadeau Winkel past bij de heersende modetrend, zeker. Maar tot een keuze komen zal niet meevallen. Zo veel materialen, zo veel kleuren, dessins en vormen. Een sjaal als sieraad, een sjaal voor behaaglijke warmte. Van zijde, van katoen of wol. Kom eens kijken en passen!


Kunst

Mooie dingen, waarvan je in je hart denkt: kon ik zo iets maar maken. Stap over je eigen beperking heen en kies een voorwerp dat mooi gemaakt is door mensen elders in de wereld. Zij proberen hun kunstzinnigheid en creativiteit in te ruilen voor een beter bestaan.
Dat is mooi! Net als wat zij voor ons in petto hebben.

Boekjes en wenskaarten

Het papier van de Fairtrade Wereld Cadeau Winkel ziet er prachtig uit, in warme aardse kleuren en bewerkt met natuurlijke materialen als bloemen en grassen. Men zou niet vermoeden dat de vezelrijke olifantenpoep weleens de grondstof van zo’n mooi product zou kunnen zijn. Als eindproducten zijn er handige notitieboekjes, dagboeken en schrijfblokken. Deze zijn er in verschillende maten, kleuren en stijlen: voor elk wat wils. Afscheid, huwelijk, geboorte, verhuizing, noem maar op: allemaal redenen om een wenskaart te versturen. De Fair Trade wenskaartencollectie is prachtig en uitgebreid.

Food Koken en Tafelen 

Food

Voor culinaire website­bezoekers: in de kook­boekjes van Fair Trade vindt u smakelijke recepten voor gerechten uit alle wind­streken. De ingrediënten zijn ondermeer marinades, fruit­chut­neys, geur­ige krui­den en kruiden­mengsels uit Zuid-Afrika. En niet te vergeten de aroma­tische bas­mati­rijst, geteeld in het noorden van India aan de voet van de Himalaya.
Dat vele soorten Fair Trade-koffie in de Fairtrade Wereld Cadeau Winkel te koop zijn hoeft geen betoog, net als alle andere Max Havelaar-producten. Ook Tony Chocolony ontbreekt niet in de wereld winkelschappen. Al dit heerlijks kunt u eventueel mee naar huis nemen in de vrolijk gekleurde manden van waterriet; gevlochten door boerenfamilies op Madagaskar.

Koken en tafelen

Afgezien van de uitgelezen ingrediënten die de Fairtrade Wereld Cadeau Winkel biedt voor een bijzonder smakelijke maaltijd, dragen sfeer en vormgeving van de eettafel bij aan de smaakbeleving.
Vandaar ons mooie en wis­selen­de assortiment aan serviezen en glaswerk. Het hand­beschilderde aardewerk uit Tunesië bij­voor­beeld, vergezeld van hand­geblazen glazen en karaffen uit Vietnam. Of ditzelfde glaswerk gecombineerd met het gedis­tingeer­de Vietnamese porseleinen aardewerk in zwart-wit. Daarbij een uniek houten slacouvert, een speels peper-en-zoutvaatje, een sfeervol lichtje… Te veel moois en te gevarieerd om op te noemen.

Wonen

Uw woning krijgt een exotische touch met schit­terende hand­gemaakte accessoires. U kunt kiezen uit een ruim assor­timent van gebruiks­voorwerpen en kunst­werken met de warme uitstraling van verre culturen. Uit Kenia en India zijn er beelden van zeepsteen. Ze hebben uit­een­lopende vormen, bijvoorbeeld gezinsvoorstellingen en dieren die in Afrika leven.
Het woonassortiment aan mo­zaïek­schalen, manden en kussens wisselt om de zo veel tijd. Regelmatig een kijkje komen nemen is zeker aan te raden. Dankzij de variatie in assortiment en prijs biedt de Wereldwinkel voor elke smaak en elke beurs een bijzonder en dikwijls uniek handwerkstuk. Voor de slaapkamer zijn er dromenvangers in diverse kleuren, vormen en afmetingen. Volgens de Indianen uit Noord Amerika worden tijdens de nacht nare dromen gevangen in het ‘web’ van de dromenvanger en glijden ze er in de morgen af en drogen ze op in de ochtendzon. Fijne dromen kunnen on­ge­hin­derd hun doorgang in het centrum van de dromen­vanger vinden en treden daarmee het leven binnen van de dromer. Bij uitstek een geschenk aan pasgeborenen. Zo begint de zui­geling vriendelijker aan zijn leven op deze aarde.

Bhoeda's en wierook

Een Boeddha is door eigen inzicht verlicht en verlost uit de kringloop van wedergeboorten. Dat verklaart waarom boeddha’s verschillende gezichts­uitdruk­kingen en hand­houdingen kennen, de zogenoemde mudra: een gebaar van gerust­stelling of bescherming.
Ook verschillend zijn de materialen en de formaten van de boeddha’s in de Wereld­winkel. Ze zijn van steen, marmer en hout; van nog geen 10 cm hoog tot bijna een halve meter. Geef je een boeddha aan een geliefd iemand, dan geef je geluk. Al snel na binnenkomst van de Wereldwinkel wordt uw neus gestreeld: een melange van wierook­geuren. De originele Moeders Geuren Wierook in talloze geurschakeringen veraangenamen de sfeer in uw huis. Zuiverings­hout bij­voorbeeld is een geur om vrolijk van te worden. Passiebloem zorgt voor inspiratie. Deze wierook van hoge kwaliteit is afkomstig uit Zuid-India en is verkrijgbaar in talloze geur­varianten. De productiewijze is ambachtelijk, zonder gebruik van chemicaliën.